Lymfterapi

Lymfterapi/ödembehandling och lymfmassage

Lymfsystemet är det andra av kroppens stora cirkulationssystem för vätska, och lymfkärl finns överallt där det finns blodkärl. Lymfsystemet är också en mycket viktig del av vårt immunförsvar. Dess uppgift är att identifiera, oskadliggöra och transportera bort slaggprodukter och infektionsämnen från kroppens alla celler och ut ur kroppen. 


Om lymfsystemet av någon anledning inte fungerar optimalt så innebär det att skadliga ämnen ligger kvar i vävnaderna. Det i sin tur skapar inflammation och svullnad som i förlängningen bidrar till sjukdomar och ohälsa.

Efter canceroperationer eller andra skador där man opererat bort lymfknutor eller på annat sätt skadat lymfkärl är det vanligt att man får problem med lymfödem, värk och nedsatt immunförsvar. Ärftliga faktorer, hormonförändringar, sjukdomar, stress och medicinering kan också bidra till ett trögt lymfsystem och lymfödem.


Lipödem är en sjukdom i fettvävnaden som gör att man samlar på sig onormalt mycket fett i framförallt nedre delen av kroppen, från höfter, rumpa, lår medan överkroppen är mycket slankare. Med tiden kan även armar och andra delar av överkroppen drabbas medan händer och fötter inte drabbas. Lipödem uppstår ofta i samband med puberteten eller graviditeter och den utlösande faktorn tros vara hormonell men det finns också en ärftlighetsfaktor. Vid lipödem ger bindväven efter mer än normalt och lymfvätska som ligger kvar i vävnaden omvandlas till fett, där fettcellerna i sin tur växer sig onormalt stora. Huden blir ojämn, knölig och man får mycket lätt blåmärken. Tillståndet kan vara mycket smärtsamt.


KFÖ-Kombinerad fysikalisk ödemterapi är en intensiv ödembehandling indelad i två steg. I steg 1 minska lymfödemet optimalt och i steg 2 bibehålla resultatet. I steg 1 behandlas ödemet intensivt under 1-3 veckor med lymfdränage och kompressionsbandage. I steg 2 provas lämplig kompressionsprodukt ut samt lämpliga övningar för att upprätthålla resultat och funktion över tid.

Pris 700:- tim


Lymfmassagen stimulerar lymfsystemet att transportera lymfvätska och ökar dess förmåga att fungera optimalt. I behandnlingen använder jag IR-matta (värme) samt koppor och medicinsk laser om det finns behov av det.


Medicinsk laser använder jag även i separata behandlingar för att främja läkning, minska inflammation och smärta.

Lymfmassage

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som passar alla. Syftet med lymfmassage är att minska svullnad, förbättra flödet i lymfsystemet, aktivera vilande och nybildning av lymfkärl i vävnaden. Ett bra lymfflöde ger ett bra immunförsvar, minskad svullnad, stelhet och smärta.

Lymfmassage kan också hjälpa vid stress och utmattningssymptom, svullnad, fibromyalgi återkommande förkylningar, sömnsvårigheter, sendrag, frusenhet, pirr i benen, svårighet att minska i vikt,  mm

Lymfmassage 90 min, helkroppsmassage

1000 kr

Lymfmassage 60 min, del av kropp

700 kr

Efter besöket

Efter en behandling kan du känna dig lite trött och frusen. Det är helt normalt och betyder att behandlingen har effekt.  Var lite extra snäll mot dig själv. Drick vatten eller ett varmt örtte om du känner dig frusen.


Om du har mycket svullnad i kroppen kan du behöva springa på toaletten många gånger det  närmaste dygnet efter behandlingen. Det betyder att vi satt fart på lymfsystemets utrensningsarbete och är bara positivt. 


Ät bra mat med mycket protein och grönsaker för att ytterligare stöda lymfans utrensningsarbete.


Gör egenvården en gång om dagen och "änglavingar" 5x5 ggr

Inför besöket

Undvik parfymerade produkter, rökning, alkohol och om möjligt mediciner inför behandlingen. Ät nyttig mat och drick vatten/örtte.


Lymfsystemet sträcker sig över hela kroppen och massagen är en helkroppsmassage. Du kommer att få ta av alla kläder utom trosor/kalsonger. Välj gärna kläder som inte skär in/smiter åt.

Jag använder ekologisk kallpressad kokosolja under massagen.


Lymfmassage är en mjuk massage som passar alla men vid vissa sjukdomstillstånd eller medicinering är man extra känslig och kan behöva avvakta med eller anpassa behandlingen.

Rådgör med din läkare.


Vid sjukdom, bakterie eller virusinfektion behandlar jag inte!

Linas hud & hälsa

COPYRIGHT © 2017   |   ALL RIGHTS RESERVED