Lymfmassage

Lymfmassage

Lymfsystemet är en viktig men ofta bortglömd del av kroppens immunförsvar och blodcirkulation. Lymfatisk vävnad finns i hela kroppen i form av lymfkärl, lymfknutor, brässen, mjälten, benmärgen, halsmandlarna, vita blodkroppar och delar av mag-tarmkanalen osv

Dess uppgift är att identifiera, oskadliggöra och transportera bort slaggprodukter och infektionsämnen från kroppens alla celler och ut ur kroppen - man kan likna det vid ett avloppssystem.

Om lymfsystemet av någon anledning inte fungerar optimalt så innebär det att skadliga ämnen ligger kvar i vävnaderna. Det i sin tur skapar inflammation som i förlängningen bidrar till sjukdomar och ohälsa.

Efter canceroperationer eller andra skador där man opererat bort lymfnoder eller på annat sätt skadat lymfkärl är det vanligt att man får problem med svullnader, värk och nedsatt immunförsvar. Ärftliga faktorer, hormonförändringar, sjukdomar, stress och medicinering kan också bidra till ett trögt lymfsystem. Lymfmassagen stimulerar lymfsystemet att transportera lymfvätska och ökar dess förmåga att fungera optimalt. I behandnlingen använder jag IR-matta (värme) samt koppor och medicinsk laser om det finns behov av det.

 

Medicinsk laser använder jag även i separata behandlingar för att främja läkning, minska inflammation och smärta.

Lymfbehandling

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som passar alla. Ett bra flöde ger ett bra immunförsvar, starka smidiga muskler, minskar på svullnad, stelhet och smärta.

Lymfmassage kan hjälpa vid återkommande förkylningar, sömnsvårigheter, sendrag, frusenhet, pirr i benen, svårighet att minska i vikt, oro/stress i kroppen, svullnad, fibromyalgi mm

Lymfmassage 90 min, helkroppsmassage

1000 kr

Prova på behandling 50 min

650 kr

Efter besöket

Efter en behandling kan du känna dig lite trött och frusen. Det är helt normalt och betyder att behandlingen har effekt. Var lite extra snäll mot dig själv. Drick vatten eller ett varmt örtte om du känner dig frusen.

 

Om du har mycket svullnad i kroppen kan du behöva springa på toaletten många gånger det närmaste dygnet efter behandlingen. Det betyder att vi satt fart på lymfsystemets utrensningsarbete och är bara positivt.

 

Ät bra mat med mycket protein och grönsaker för att ytterligare stöda lymfans utrensningsarbete.

 

Gör egenvården en gång om dagen och "änglavingar" 5x5 ggr

Inför besöket

Undvik parfymerade produkter, rökning, alkohol och om möjligt mediciner inför behandlingen. Ät nyttig mat och drick vatten/örtte.

 

Lymfsystemet sträcker sig över hela kroppen och massagen är en helkroppsmassage. Du kommer att få ta av alla kläder utom trosor/kalsonger. Välj gärna kläder som inte skär in/smiter åt.

Det finns toalett och möjlighet att tvätta sig innan - jag masserar bland annat armhålan ;)

Jag använder ekologisk kallpressad kokosolja under massagen.

 

Lymfmassage är en mjuk massage som passar alla men vid vissa sjukdomstillstånd eller medicinering är man extra känslig och kan behöva avvakta med eller anpassa behandlingen.

Rådgör med din läkare.

Linas hud & hälsa

COPYRIGHT © 2017 | ALL RIGHTS RESERVED